Hem » Nyheter » Idéer och inspiration till en riktigt rolig aktiv semester 

Idéer och inspiration till en riktigt rolig aktiv semester 

Är du redo att ta dig an nya utmaningar och ge dig av på en aktiv semester som är fantastisk för både kropp och själ? Då har du kommit till rätt plats, för vi ska bjuda på tre olika idéer som kan inspirera dig. Snart dröjer det inte länge förrän du har resan bokad och ger dig iväg på äventyr som du minns för livet! 

Ge dig ut på en campingsemester 

Huruvida camping räknas som en aktiv semester eller inte är upp till dig att avgöra, men visst finns det många roliga äventyr som du och din familj kan ta del av när ni ger er av på en campingtur. Sätt upp ert eget tält, stå och fiska vid en sjö, hyr ett par cyklar, vandra ute i naturen och grilla marshmallows över en liten brasa. Det är få aktiviteter som är så mysiga som en campingtur, så detta kan bli en perfekt aktiv semester som sent ska glömmas. 

Kom bara ihåg att det kan finnas ganska mycket som ska tas med såsom tallrikar, termos, fiskespö, tält, sovsäck och andra prylar som du vanligtvis kanske inte har med dig om du ska bo på hotell. Därför kan det vara bra att leta upp en packlista med allt som krävs för en lyckad resa – så att du inte glömmer någonting inför en aktiv semester som den här. 

Ta del av roliga cykeläventyr 

Att tala om en aktiv semester är inte möjligt om inte MTB nämns en eller annan gång. Vad den här förkortningen står för är Mountain Bike, och dessa cyklar kan utan problem ta sig över stock och sten tack vare den effektiva stötdämpningen och de robusta (men lättviktiga) materialen. Ni kan antingen hyra en MTB-cykel på en av de många uthyrningsplatserna i Sverige eller så kan ni ta tillfället i akt och köpa era egna MTB-cyklar. Det finns många MTB-leder som sträcker sig från nybörjarnivå till mer avancerad terräng, så oavsett skicklighetsnivå finns det någonting för alla. 

Givetvis kan ni även få en aktiv semester genom att bara hyra eller ge er ut på era vanliga cyklar. Med Sveriges många landsvägar, öppna fält och härlig natur kan en ordinär cykeltur vara precis det som du behöver, och här har vi en aktiv semester som du inte vill gå miste om. 

Testa på SUP! 

Kanske har du tidigare hört talas om SUP, och det kan vara för att den här aktiviteten har blivit så utomordentligt populär. Den fullständiga benämningen är Stand Up Paddle, och dessa är paddelbrädor som du står på ute på vattenytan. Du tar dig fram med hjälp av en paddel, och brädan är stor nog för att möjligtvis förvara en liten matsäck så att du kan äta lunch mitt ute på vattnet. 

Individer i alla åldrar kan ta del av SUP, och det finns flera platser där du kan hyra dessa brädor. I många fall föredras uppblåsbara SUP-brädor då dessa är mycket enkla att förvara och transportera inför resan.