Hem » Nyheter » Händiga tips för när du ska skapa den perfekta trädgården 

Händiga tips för när du ska skapa den perfekta trädgården 

En trädgård är som en tom målarduk, och du har alla möjligheter i världen att skapa ett äkta konstverk. Allt som krävs är att du har planerat väl och vet hur du vill att din trädgård ska se ut. Vare sig det handlar om att använda ekfat trädgård, att plantera de rätta träden eller att använda de bästa redskapen kommer du här att få tillgång till idéer som imponerar i alla sorters trädgårdar. 

Fördelarna med ekfat trädgård 

Det första som vi ska ta en titt på är varför du skulle vilja satsa på ett ekfat trädgård och vad dessa kan göra för dig. Kort förklarat ser ett ekfat trädgård ut lite som en tunna eller en stor träkruka, och det som är så bra med konstruktionen är att de klarar av kyla mycket väl. Det finns därför ingen risk för att de ska spricka när vintern knackar på dörren. Som om detta inte vore nog är de även hållbara under en lång tid, så du kan njuta av dina plantor under många år framöver utan att tvingas hitta en ny kruka. 

Utöver att vara effektiva som krukor vid plantering kan du också lita på att ekfat trädgård ser riktigt fina ut. De förser din trädgård med den där naturliga looken och har en förmåga att både smälta in och att skapa ett fantastiskt intryck på samma gång. Inte undra på att så många är intresserade av att ha ett ekfat trädgård där blommor, buskar och träd av olika slag kan växa! 

Växter som klarar sig även under vintern 

Beroende på vilken typ av trädgård du är ute efter kan det kännas smått jobbigt om en hel dröse med löv och barr täcker marken. Då tvingas du att kratta om och om igen för att kunna se marken, och det här kan bli ett ganska tidskrävande jobb. Den smarta lösningen på detta är att plantera vinterväxande växter som klarar sig även under de lite kallare månaderna på året. Då kan du räkna med att din gräsmatta förblir ren och fin, så det här kan mycket väl bli en lösning som fångar ditt intresse. 

Avgränsning med hjälp av kantstål 

Har du problem med att gräs börjar växa in i din rabatt eller att innehållet i rabatten börjar ta sig ut? Det kan utan tvekan vara svårt att se till så att de där osynliga linjerna i din trädgård inte korsas, men tro det eller ej finns det en mycket praktisk lösning. Prova helt enkelt på kantstål! 

Detta är en lång bit stål som du fäster i marken mellan två olika sektioner för att avgränsa dessa områden. Placera kantstålet till exempel på gränsen mellan rabatten och gräsmattan för att skapa en tydlig gräns som får din trädgård att se extra ren och fin ut. Vare sig du i slutändan väljer att använda dig av kantstål, vinterväxande plantor eller ett ekfat trädgård finns det en värld av möjligheter för att fullända din trädgård!